در مهاجرت به ترکیه واقعبینی را فراموش نکنید!
به دنبال افزایش روزافزون انواع مهاجرت ایرانیان (کاری، تحصیلی، سرمایهگذاری و …) به کشورهای همسایه یا غیرهمسایه، یکی از مهمترین مواردی که اغلب باعث ایجاد چالشهای اساسی برای رهروان این مسیر میشود نداشتن یا کمبود اطلاعات پایهای و مهم نسبت به کشور مقصد است.
بارها دیدهام عزیزانی که روند مهاجرتی را که شروع کردهاند نهتنها زندگیشان را بهتر نمیکند چه بسا باعث بدتر شدن و پایینتر آمدن کیفیت زندگیشان شده است!
اما به هر حال صحبت ما درباره ترکیه است.
من اَزرا سهند روانشناس و کارشناس مهاجرت هستم و قصد دارم برخی از شایعترین مشکلات و چالشهایی که ممکن است در ترکیه گریبانگیر شما شود را در این مطلب بیان کنم.
ترکیه!
ترکیه به دلیل پیشینه فرهنگی و تاریخی مشترک با ایران، خصوصا با ترکزبانهای سرزمین ما همیشه به نوعی یکی از مقاصد ایرانیان بوده است.
به دلیل همین قرابتها بسیاری از هموطنان که طی سالهای پیش به ترکیه مهاجرت کردهاند نسبت به سایر کشورها خودشان را خیلی غریبه نمیدانند.
ولی با تمام این تعاریف باز هم میدانیم که حتی تغییر محل زندگی از شهری به شهر دیگر میتواند برای ما و خانوادهمان چالشبرانگیز باشد.
حال در نظر بگیرید که مهاجرت ما بین دو شهر نیست بلکه از کشوری به کشور دیگر است.
شیوههای مهاجرت با هم متفاوت هستند، تحصیلی، کاری، سرمایهگذاری، مهاجرت از طریق ازدواج و …. اما به طور کلی افرادی که وارد این پروسه میشوند با یک سری مشکلات ابتدایی و عمومی روبرو میشوند.
من سعی کردم در این مقاله یک به یک این موضوعات را برای شما عزیزان باز کنم.
خان اول، غول زبان!
شاید یکی از پایهایترین مشکلات مهاجرت از کمبود آگاهی به زبان کشور مقصد و در این مورد خاص زبان ترکی استانبولی ناشی شود.
ندانستن زبان کشوری که به آن نقل مکان کردهایم باعث میشود نتوانیم ارتباطی بایسته و شایسته با مردمان آن سرزمین برقرار کرده و همین خودش یک چالش اساسی برای ماست.
به زودی متوجه میشویم حتی انجام ابتداییترین کارهایی که در ایران حتی برای انجامش فکر هم نمیکردیم اکنون برایمان تبدیل به چالش میشود.
ارتباطگرفتن با همسایگان، کارمندان ادارات، معلم فرزندمان، پزشکی که احیانا باید مراجعه نماییم، تعویض یا مرجوع کردن وسیلهای که خریداری کردیم و همین موارد کوچک در صورت ندانستن زبان ترکی میتواند برایمان به چالش بدل شوند.
هرچند نباید نادیده بگیریم که به مدد اپلیکیشنهای مترجم زبان مثل گوگل ترنسلیتور، نسبت به سالهای پیش این موضوع فشار کمتری به مهاجران وارد میکند.
ایرانیانی که به ترکیه مراجعه میکنند در بسیاری از موارد به زبان انگلیسی آشنایی دارند ولی متاسفانه این تخصص در ترکیه مثل هرکشور غیرانگلیسیزبان دیگر کارکرد و شاید کاربرد چندانی ندارد!
چرا که به هر صورت زبان این کشور ترکی استانبولی بوده و مردمانش نسبت به زبان و فرهنگ خود عرق و تعصب خاصی دارند.
پس اگر قصد مهاجرت به هر نحوی یا راهاندازی کسب وکار در ترکیه را دارید برای آموختن زبان ترکی حتما یک برنامه قابل اتکا داشته باشید.
خان دوم، قوانین!
موضوعی که پس از زبان میتواند برای یک مهاجر دردسرساز شود این است که به قوانین کشور مقصد آگاهی کامل و دقیقی ندارد.
به طور مثال نداشتن آگاهی یا کمبود دانش نسبت به قوانین اشتغال در ترکیه ممکن است باعث شود با ویزای توریستی یا دانشجویی اقدام به راهاندازی کسب وکاری کرده یا حتی در جایی مشغول به فعالیت اقتصادی شویم.
خب حال تصور کنیم که این موضوع به نحوی برای دولت ترکیه علنی شود نتیجه چه خواهد بود؟
متاسفانه دیپورت یا اخراج از ترکیه نتیجه این اقدام خواهد بود.
اگر به طور مثال با خرید خانه ویزای توریستی گرفتهاید یا برای دانشگاهتان کلی هزینه کردهاید با روشنشدن این موضوع زندگیتان دچار یک مشکل اساسی میشود.
حتی داشتهایم افرادی را که از طریق خرید ملک شهروند ترکیه شده و کسبوکاری را به صورت کاملا قانونی راهاندازی کردهاند اما به دلیل عدم آگاهی از قوانین مالیاتی و ندانستن تفاوتهای بین ایران و ترکیه از این لحاظ دچار ضرر و زیانهای فراوانی شدهاند.
پس پیش از هر گونه تصمیم برای مهاجرت یا سرمایهگذاری حتما از قوانین اصلی و کاربردی ترکیه آگاهی کسب کنید.
خان سوم، امنیت اقتصادی اولیه!
موضوع سوم نداشتن امنیت اقتصادی یا توانایی مالی اولیه متناسب با نوع مهاجرتمان است.
باید در نظر بگیریم که هر جایی از دنیا ممکن است دچار آسیبهای پزشکی شویم و نداشتن یک بیمه خوب یا حداقل پسانداز و امنیت مالی میتواند به شدت برای ما چالشزا باشد.
کمبود توانایی مالی متناسب با نوع مهاجرت باعث میشود برخی از مهاجران پس از چندماه از شروع این روند دچار موضوعاتی بهمانند افسردگی شوند.
پس آگاهی نسبت به هزینههای مختلف در ترکیه و کسب یک دیدگاه درست و قابل قبول نسبت به این هزینهها یک اوجب واجبات برای کسی است که قصد مهاجرت به ترکیه را دارد.
از هزینه خرید خانه گرفته تا خرید ماشین، هزینههای نگهداری خانه و ماشین، هزینه تحصیل، هزینه سوخت و حمل ونقل و …. که برخی از این هزینهها نسبت به ایران گاها متفاوت هستند.
خصوصا اگر در ایران در شهرهایی غیر از تهران یا شهرهای بزرگ زندگی میکنید.
برای آگاهی از خدمات شرکت توران ازمیر کلیک نمایید
مهاجرت تحصیلی به ترکیه
این روش یکی از گزینههای پرطرفدار مهاجرت یا کسب اقامت ترکیه است.
بدین منظور باید حتما نسبت به نحوه درست ثبت نام دانشگاههای ترکیه، کنکور این کشور و شرایط هر دانشگاه از روشهای دقیق و قانونی آگاه باشیم تا خدای ناکرده دچار مشکل نشویم.
این که دقیقا بدانیم امتحانات ورودی هر دانشگاه چه زمانی برگزار میشود و چه زمانی باید ثبتنام کنیم و مواردی از این دست بسیار مهم هستند.
به همین دلیل جدای از کسب اطلاعات شخصی خودتان از طریق منابع و مراجع معتبر سعی کنید حتما به دنبال مشاوران معتمد و با تجربهای پیش از هرگونه اقدام برای انجام امور مهاجرتی و یا تحصیلی خود باشید.
در نهایت تصمیم به مهاجرت به خودی خود تصمیم شجاعانهای بوده و قابل احترام است، چون به هر حال این تصمیم ریسکهایی را با خودش همراه دارد. اما سخن آخر من این است که واقعبینی را نیز فراموش نکنید!
ازرا سهند روانشناس مهاجرت
برای دریافت مشاوره با مشاوران خبره در تماس باشید
مشاوران مجموعه توران ازمیر همواره در کنار شما هستند تا در انتخاب بهترین تصمیم ها همراه شما باشند.