
معرفی انواع مجوز اقامت در کشور ترکیه
دسترسی سریع
دوستان و هموطنان عزیز, با توجه به اینکه در سالهای اخیر تعداد هموطنانی که به کشور ترکیه مهاجرت مینمایند رو به افزایش گذاشته, با مقاله انواع اقامت ترکیه بر آنیم شما را با انواع مجوزهای سکونت در کشور ترکیه آشنا سازیم. دلیل اولویت دادن به این موضوع این است که مهاجرین باید در بدو ورود نسبت به حل و فصل آن اقدام نمایند. بنابراین همواره از این بیاطلاعی هموطنان سوء استفادههایی میشود. قصد داریم با این اطلاع رسانی هرچند کوتاه و مختصر اندکی از پیامدهای منفی این مورد بکاهیم.
از کلیه دوستان, متخصصان و عزیزانی که اطلاعی در مورد بروز رسانی شدنها و تغییرات اطلاعات ذیل داشته باشند خواهشمندیم در قسمت کامنتها ما را یاری نمایند.
-
ورود به کشور ترکیه
هر ایرانی بدون اخذ ویزا و صرفا با در دست داشتن پاسپورت معتبر و دارای بیش از ۶ ماه اعتبار وارد کشور ترکیه شود. با شرایط فوق, از بدو ورود در طول مدت ۶ ماه آینده, مجموعا ۹۰ روز (حدودا ۳ ماه) میتوانددر این کشور اقامت کند. دقت نمایید که لزومی ندارد ۹۰ روز پی در پی باشد و مجموع روزهای اقامت شده محاسبه میگردد. روز ورود به خاک ترکیه و روز خروج از خاک ترکیه از روزهای اقامت محاسبه خواهند شد.
-
اقامت کوتاه مدت
در صورتیکه قصد اقامت بیش از مدت فوق در کشور ترکیه را دارید با توجه به هدف اقامتتان از قبیل توریستی, آموزش زبان ترکی, شرکت دردورههای آموزشی (غیر دانشگاهی) و انجام مطالعات تحقیقی و … بایستی درخواست اقامت کوتاه مدت نمایید. این اقامت که در بین عوام به اقامت توریستی نیز معروف شده است در اصل بخاطر بهره بردن از سیاستهای کشور ترکیه برای جذب توریست میباشد و چنانچه توضیح داده شد برای بسیاری از مقاصد دیگر نیز میتوان اقامت کوتاه مدت درخواست نمود.
-
اقامت دانشجویی
افرادی که برای ادامه تحصیلات عالی و تحصیلات تکمیلی به کشور ترکیه مهاجرت میکنند بعد از اخذ پذیرش از یکی از دانشگاههای مورد تایید وزارت علوم ترکیه, حق دریافت این نوع اقامت را خواهند داشت. مدت این اقامت با توجه به طول اسمی دوره تحصیلی خواهد بود که در صورت عدم فارغالتحصیلیدر زمان معمول, این اقامت در ادامه با دورههای ۱ ساله تمدید خواهد شد.
-
اقامت گذر GEÇİŞ
این نوع اقامت در حقیقت به منطور تبدیل یک نوع اقامت به اقامت دیگر بدون افتادن فاصله بین دو اقامت اصلی میباشد. بعنوان مثال بعد از اتمام دوره تحصیلی و در پی آن اتمام اقامت دانشجویی, فرصتی (حداکثر) ۱ ساله داده میشود تا در این ظرف زمانی, شخص شغل متناسبی پیدا کرده و اقامت خود را با مجوز کاری که خواهد گرفت ادامه بدهد. همچنین مهاجرانی که اقامت آنها از طریق اجاره کردن خانه بوده است در صورت خریدن ملک و خانه میتوانند از طریق این نوع اقامت نوع اقامت خود را تغییر دهند. در کشورهای اروپایی به این نوع اقامت اقامت پل (بریج) گفته میشود.
-
اقامت بلند مدت
افرادی که قصد اقامت در کشور ترکیه بیش از حدود ۸ سال را داشته باشند, جمهوری ترکیه تسهیلاتی برای این مهاجرین در نظر گرفته است و آن دادن یک اقامت ۹۹ ساله میباشد که افرادی که حائز شرایط باشند میتوانند از آنبهرهمند شوند. تنها تفاوتی که با اقامت کوتاه مدت دارد عدم تمدید ۱ سال به ۱ سال آن است.
دقت نمایید که داشتن این نوع اقامت به هیچ وجه به معنای داشتن:
-
- اجازه کار و فعالیت در کشور ترکیه
- داشتن حق شهروندی
- اخذ پاسپورت ترکیه
نمیباشد.
شرایط گرفتن این نوع اقامت را در آینده نزدیک و در اولین بروز رسانی همین مقاله, ارائه خواهیم نمود.
اقامتهای فوق از جانب وزارت امور داخله جمهوری ترکیه (İÇİŞLERİ BAKANLIĞI) ارائه میگردد. و برای ارائه درخواست, مهاجرین بایستی بعد از پر کردن فرم مربوطه در سایت اداره مهاجرت (GÖÇ İDARESİ)در تاریخ مصاحبه شخصا در این اداره با بهمراه داشتن مدارک لازم حضور یابند.
-
اقامت اساتید دانشگاه و افراد آکادمیک
افرادی که از هر کدام از دانشگاههای مورد تایید وزارت علوم ترکیه دارای دعوتنامه همکاری هستند میتوانند با استفاده از مجوز اقامتی که از جانب وزارت علوم (YÖK)صادر خواهد گردید در طول مدت قرارداد و ضوابط قانونی مربوطه در کشور ترکیه اقامت داشته باشند.
-
اقامت کاری و یا مجوز کار
افرادی که برای کار به کشور ترکیه مهاجرت مینمایندمیتوانند با مجوز کاری که از طرف وزارت کار و تامین اجتماعی جمهوری ترکیه (ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI) صادر میگردد اقامت نمایند. بعد از پیدا کردن کار توسط خودتان, کارفرما باید اقدام به ارائه درخواست اقامت کاری برای شما نماید. توجه داشته باشیم که افراد برای اخذ این نوع اقامت به دو صورت میتوانند اقدام کنند:
- افرادی که در ترکیه اقامتی نداشته و از خارج از کشور ترکیه اقدام به اخذ اقامت کاری مینمایند. در اینصورت کارها از طریق سفارت و یا کنسولگری کشور ترکیه در کشور محل اقامت فرد در راستای اطلاعاتی که کارفرما به این مرجع ارائه خواهد نمود انجام خواهد گرفت.
- افرادی که در کشور ترکیه از طریق هرکدام از مجوزهای اقامتیفوق اقامت داشته و دارای مجوز اقامتی حداقل ۶ ماهه هستند. کارفرمای این افراد از طریق نام کاربری خود در دولت الکترونیک جمهوری ترکیهE-DEVLET با ارائه مدارک ضروری باید اقدام به درخواست مجوز نماید.
هموطنان عزیز,
هیچ کدام از انواع اقامت های ترکیه فوق به منزله داشتن حق شهروندی نمیباشد. شما با این نوع اقامتها نمیتوانید پاسپورت ترکیه را اخذ نمایید. مطلقا حق رأی دادن در انتخاباتهای ترکیه را ندارید, کار و فعالیت اقتصادی بغیر از اقامت کار ارائه شده از ۲ وزارتخانه ذکر شده با هیچ نوع مجوز اقامتی دیگری قانونی نمیباشد.
در مقاله آینده قصد داریم روشهای مختلفی که میشود در کشور ترکیه اقامت گرفت را خدمتتان ارائه دهیم و شما را در مورد اطلاعات نادرستی که چه از روی بیاطلاعی و چه از روی مقاصد نادرست به شما داده میشود کمک کنیم.
خواهشمندیم شما دوست عزیز نیز با ارائه نظرات خود در ذیل این نوشته ما را یاری کنید.