انواع دبیرستانهای دولتی در ترکیه
— گرد آورنده : حمیدرضا رسولی–
طیف وسیعی از #دبیرستانها_در_ترکیه وجود دارند که بسته به شغل مورد علاقه و نمرات فرزندتان حق انتخاب دارید. در زیر به چند مورد از این دبیرستانها که در اکثر شهرها نیز موجود میباشند اشارهای داریم.
دبیرستانهای آناتولی:
این دبیرستانها براساس استعداد و موفقیتهای کسب شده توسط دانشآموزان آنها را به تحصیلات تکمیلی آماده میسازند. در این دبیرستانها در راستای زمینه تحقیقی و تکنولوژی که دانشآموز در پی آن میباشد زبان خارجی آموزش داده میشود. طول اسمی دوره ۴ سال میباشد. دانشآموزان این دبیرستانها آمار قبولی بالایی در دانشگاهها را دارند.
دبیرستانهای آناتولی فنی و حرفهای:
براساس شغلهای مختلفی که در جامعه وجود دارد ۲۲ نوع مختلف از این دبیرستانها موجود میباشد (به تعدادی از انها در زیر اشارهای خواهیم داشت):
-
- بهداشت و سلامت
- تجارت: شامل شاخههایی مانند بازاریابی، بانکداری، مدیریت بیمه و کارگزاری بیمه، حسابداری، حسابداری از طریق کامپیوتر، تجارت بینالملل، خدمات بورس اوراق بهادار، مدیریت شرکتهای تعاونی، مشاوره املاک، مدیریت فروش، منشی گری، خدمات اداری و …
- توریزم و هتلداری
- دبیرستانهای فنی و حرفهای دخترانه
- فنی و صنعتی
- کشاورزی
- هنرهای زیبا – هنرهای تجسمی و موسیقی
- ورزشی: این دبیرستانها دارای امکانات ورزش و تربیت بدنی شامل ورزشهای سالنی و میدانی میباشد. این دبیرستانها دارای پانسیون بوده و مختلط میباشند. کلاسها حداکثر دارای ۲۴ دانشآموز میباشند. برای پذیرش گرفتن از این دبیرستانها دانشآموزان بایستی در تستهای ورزشی شرکت کرده و حدنصاب نمره را اخذ کنند.
در کلیه این دبیرستانها تا اواسط دوره آموزشی مفاد درسی یکسان بوده و از سال سوم به بعد بسته به نوع مدرسه و هدف آن، دروس تخصصی تحت عنوان دروس فرماسیون ارائه میگردند. طول اسمی دوره در این دبیرستانها نیز ۴ سال میباشد. دانشآموزان فارغالتحصیل از این دبیرستانها بدون وارد شدن به آزمونی (کنکور) وارد دورههای کاردانی فنی و حرفهای MESLEK YÜKSEKOKULLARI میشوند.
دبیرستانهای علوم پایه:
در این مدارس دانشآموزانی که در زمینه علوم تجربی و ریاضی مستعد هستند را برای ورود به تحصیلات دانشگاهی آماده میسازند. در واقع این دبیرستانها برای افرادی که در زمینه علوم پایهای قصد ادامه تحصیل دارند مناسب میباشد. دانش آموزان را به تحقیق درباره پیشرفتهای تکنولوژیکی تشویق میکنند. زبان خارجی اول در این دبرستانها انگلیسی بوده و مدت اسمی دوره ۴ سال میباشد. این دیرستانها دارای خوابگاه بوده و مختلط میباشند.
دبیرستانهای علوم اجتماعی:
هدف این دبیرستانها پرورش افرادی در زمینه علوم اجتماعی و ادبیات میباشد. افرادی که در داتنشگاه در زمینه علوم انسانی و اجتماعی قصد ادامه تحصیل دارند انتخاب این دبیرستانها بسیار مناسب خواهند بود. بعلاوه هدف این نوع دبیرستانها رشد و پرورش افراد بافرهنگ سیاسی، افرادی آشنا با دولت و دموکراسی میباشد. ظرفیت کلاسها در این دبیرستانها تا سقف ۳۰ نفر میباشد. مدت اسمی دوره با احتساب دوره آمادگی زبان خارجی ۵ سال میباشد.
خواهشمندم برای غنی شدن محتوای این نوشته مطالبی را که باید اضافه شود را در قسمت نظرات نوشته و ما را یاری دهید.
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
اگه بخوام برا درس به ترکیه بورسیه شومم باید چیکار کنم؟رشتم تجربیه و قصد دارم برا یازدهمم به ترکیه برم