اخبار

حضور پررنگ دیپلمات ها و سفیران زن در سیاست خارجی ترکیه

حضور پررنگ دیپلمات ها و سفیران زن در سیاست خارجی ترکیه

در طی سالهای اخیر تعداد سفیران و دیپلمات های زن در وزارت امور خارجه ترکیه به طور قابل توجهی افزایش یافته و آنان در شکل گیری و اجرای سیاست خارجی کشور نقش فعالی دارند.

 4 هزار و 316 مرد و 2 هزار و 554 زن در دفتر مرکزی وزارتخانه و دفاتر نمایندگی آن مشغول به فعالیت اند. میزان زنان شاغل در این وزارتخانه به 37 درصد رسیده است. در مقایسه با دیگر سازمان ها و وزارتخانه ‌ها نیز وزارت امور خارجه سهمی بالایی در اشتغال زنان دارد. زنان 49.8 درصد از کل جمعیت کشور بوده و بیش از 34 درصد از نیروی کار را تشکیل می‌دهند. میزان اشتغال آنان در سال 2002 حدود 27.9 درصد بود که در سال 2018 به 34.2 درصد افزایش یافته است.

در وزارت امور خارجه که در سالهای گذشته به عنوان یک نهاد مردسالار شناخته می‌ شد. امروزه زنان در پستها و مقامات ارشد مشارکت پررنگی دارند. همچنین هم اکنون 9 تن از مدیران کل و 16 معاون مدیر کل وزارت خارجه که سفرای آینده ترکیه خواهند بود را نیز زنان تشکیل می‌دهند.

پس از انتصاب فیلیز دینچمن، به عنوان اولین سفیر زن ترکیه در سال 1982، تعداد سفیران زن در این وزارتخانه به تدریج افزایش یافته است .

  • در سال 2000 به 8 تن
  • در سال 2005 به 19 تن
  • در سال 2010 به 21 تن
  • در سال 2015 به 37 تن
  • در سال 2019 به 60 سفیر رسیده است.

در حال حاضر 257 سفیر ترکیه در نقاط مختلف جهان حضور دارند که از این تعداد 193 نفر مرد و 64 نفر زن هستند. با این حساب، 25 درصد از کل سفیران وزارت خارجه ترکیه را زنان تشکیل می‌دهند.

از جمله ، کشورهایی که وزارت خارجه ترکیه سفیران زن به آنها فرستاده است می توان از کامبوج، گینه استوایی، لتونی عمان، پاراگوئه، لوکزامبورگ، رومانی، ساحل عاج، اتیوپی، غنا، اسلواکی، اسلوونی، پرتغال، مونته نگرو، بولیوی، فیلیپین، موزامبیک، کوبا، زامبیا، تایلند، آفریقای جنوبی، کویت، نامیبیا، بوروندی، مالزی، گرجسنان، کلمبیا، اکوادو،  رواندا، بوتسوانا، کامرون، جمهوری دومنیکن، گابن، الجزایر، سریلانکا، شیلی، بلغارستان، کاستاریکا و ترینیداد و توباگو، نام برد.