اخبار

داروی ضد کرونا | تولید داروی ضد کرونا با همکاری دانشمندان ترک و چینی | اخبار ترکیه

تولید داروی ضد کرونا با همکاری دانشمندان ترک و چینی

تولید داروی ضد کرونا با همکاری دانشمندان ترک و چینی

توبیتاک ( سازمان پژوهش‌ های علمی و فناوری ترکیه ) و ان‌اس‌اف‌سی ( بنیاد ملی پژوهش ‌‌های طبیعی چین)،  طی تفاهم‌ نامه ‌ای، زمینه همکاری محققان و دانشمندان دو کشور در حوزه‌ های مختلف از جمله داروسازی را فراهم کردند.

بر اساس نتایج فرخوان همکاری 2020 این نهادها، کارشناسان و اساتید دانشگاه ‌های ترکیه و چین طرح تولید ساخت دارو برای درمان بیماری کرونا به عنوان : توسعه استراتژی‌ های آنتی ویروس کرونای جدید با حداکثر تاثیر به تصویب رسیده است. با همکاری دانشگاه‌ کوجائلی ترکیه و انستیتوی متریال مدیکا شانگهای، آکادمی علوم و دانشگاه جیائو تونگ شانگهای چین، اساتید دانشگاه ترکیه بخشی از آنتی بادی این دارو را تولید خواهند کرد.

این طرح که پس از مشخص شدن پارتنرهای چینی در ماه جولای ارایه شده بود، اکنون قبولی گرفته است. طبق آن بخش آنتی بادی این دارو (پروتاک) در آزمایشگاه دانشگاه‌ ترکیه تولید خواهد شد. تولید این پروتئین را پرفسور مراد قصاب و گروه او عهده دار خواهد شد. تمامی مراحل تولید این پروتئین را در کشور ترکیه انجام می‌دهند. پس از تولید نیز آزمایش حیوانی آن را انجام خواهند داد.

هدف اصلی فراهم کردن زمینه تکثیر سلول‌ های جاودانه تولید کننده آنتی ‌بادی است. طی این پروژه واکنش ‌ها اعضای بدن نسبت به این دارو را در محیط آزمایشگاهی‌ مورد بررسی قرار خواهند داد.

پروفسور آینور کارادنیزلی، استاد میکروبیولوژی دانشگاه کوجا‌ائلی ترکیه با تاکید بر اهمیت کاهش تاثیر همه گیری جهانی کرونا به وسیله واکسیناسیون گفت : علی رغم واکسن زنی گسترده و تولید آنتی بادی‌ بیماری کووید 19 همچنان ادامه خواهد داشت. هنوز داروی خاصی برای این ویروس نداریم. امیدواریم طی این پروژه به یک داروی مناسب دست پیدا کنیم. نتایج پایانی این پروژه در پایان دو سال مشخص خواهد شد.